Molnár Flóra

Fotelforradalom 2.0

HTML doboz

 

Hot!

Patyomkin-kormány

2013.11.10. 11:27 Molnár Flóra

A jelenlegi kormány a mutyin és a korrupción kívül még egy dologhoz ért nagyon, ez pedig nem más, mint a kommunikáció. A szavaknak erejük van, a nyelv pedig hatalom és ezzel a hatalom jelenlegi birtokosai is pontosan tisztában vannak.

A médiakutatók körében már régóta vita tárgyát képezi, hogy a média valóban hatalmi ágnak tekinthető-e. Véleményem szerint ha önálló hatalmi ágként nem is, de a többi hatalmi ág szolgálóleányaként simán megállja a helyét. A hatalom kapcsán három dolog szokott előfordulni: megszerzik, megtartják, elvesztik. Demokráciákban a többség akarata által lehet hatalomhoz jutni, ehhez viszont a lehető legtöbb embert kell meggyőzni. A meggyőzés egyik legevidensebb és leghatékonyabb terepe pedig nem más,  mint a média. Ne becsüljük le tehát a jelentőségét!

A független, 100%-osan objektív média csupán illúzió, ilyen ugyanis egyáltalán nem létezik. A hangsúly tehát sokkal inkább az arányokon van. Ezek az arányok azonban már egy ideje felborultak idehaza. A Fidesz-közeli oligarcha, Simicska Lajos például néhány hónapja a harmadik legbefolyásosabb hazai médiaszemélyiséggé küzdötte fel magát, ám ő is csak egy a sok, a jelenlegi kormánnyal meglehetősen jó kapcsolatokat ápoló médiamogul közül.

Én azonban nem a hazai médiapiac egyenlőtlenségeiről szeretnék most elsősorban elmélkedni, hanem a Fidesz és az Orbán-kormány kommunikációs stílusáról. Az alábbiakban összegyűjtöttem a leginkább jellemző dolgokat:

1.) Alternatív nyelvet teremtettek. Méghozzá egy olyan nyelvet, ahol a kettős beszédet egy alapvető retorikai eszközként használják a logikai önellentmondások, paradoxonok és a szavazóik kognitív disszonanciájának feloldásához. Továbbá új fogalmakat, neveket, kifejezéseket és jelzőket kreáltak (Pl.: maffiabaloldal, Libajnai, rezsicsökkentés), melyeket a médián keresztül sajnos inkább több, mint kevesebb sikerrel próbálják beleégetni az emberek agyába. Kvázi agymosás.

2.) Alternatív valóságot teremtettek. Egy jól strukturált, gondosan kidolgozott téveszmerendszerről van szó. A téveszmék között sajátos, belső logika érvényesül, így ennek igazságtartalmában, valóságosságában a Fidesz-szimpatizánsok megingathatatlanul hisznek. Orbán Viktor tulajdonképpen egy ügyesen felépített  téveszmerendszert, egy mesterséges világképet kínál a választópolgárok számára. Ez a világkép röviden, három betűben összefoglalva annyit tesz, hogy: NER. Azaz Nemzeti Együttműködés Rendszere. És hogy mi tartozik ebbe bele? Barackfa, narancsliget, Makovecz, Békemenet, határon túli szavazatok, neo-dzsentrizmus, pálinkamámor és minden egyéb, nemzetinek hazudott kispolgári giccs.

3.) Agresszív és repetitív retorika, érveléstechnika. Ezt nem akarom bővebben kifejteni, gondolom mindenki látta már Szijjártó Pétert és Selmeci Gabriellát sajtótájékoztatót tartani, de az átlag Fidesz-szimpatizáns is hasonló stílusban operál ugyanazokkal a panelmondatokkal.

4.) Tematizálási kényszer. A közbeszéd tematizálásakor szinte sohasem hagyják, hogy kicsússzon a kezeik közül a gyeplő. Amennyiben ez mégis megtörténik, akkor beindul a Gumicsont-gyár...

5.) Gumicsont-gyár. Pitiáner, kreált ügyeket dobnak be erősen eltúlozva a köztudatba, amelyen órákig, napokig, hetekig, sőt hónapokig képes elrágódni a konkurencia és a választópolgár. Funkciója a figyelemelterelés.

6.) Zoomolás. Bolhából elefántot - elefántból bolhát. A szocialisták csapatát erősítő Ron Werbert például rövid idő alatt sikerült démonizálniuk, holott a Fidesz háza táján nem egy, hanem kettő "ronwerber" is sertepertél egyszerre. A két úriember: Arthur Finkelstein és George E. Birnbaum. Gondolom sokak számára egyáltalán nem csengenek ismerősen ezek a nevek. Mostantól tessék megjegyezni!

Nagyjából leegyszerűsítve így működik tehát a fideszes propaganda-gépezet: olajozottan, profin ontja magából a mindennapi hazugságot. Orbánék a jó kormányzás helyett a jó kormányzás látszatának fenntartásába ölik minden idejüket, energiájukat és természetesen az adófizetők pénzét. Mesterséges altatásban tartják az országot, amely egyszer, egy szép napon talán majd feleszmél Csipkerózsika-álmából.

196 komment

Címkék: kommunikáció propaganda Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarflora.blog.hu/api/trackback/id/tr855622694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valóraváltógép 2013.11.10. 19:57:54

@Ben Franklin: Te ilyenekkel foglalkozol? Mi a búsbánatnak?

Blogger Géza 2013.11.10. 20:00:56

Hja kérem, nem kellett volna MSZP-s miniszternek vezető maffiózóval találkozni, és a Fidesz győzelmének megakadályozásáról beszélgetni - nem lenne maffiabaloldal.

Tetszettek volna foglalkozni a rezsivel korábban és nem extraprofitit garantálni külföldi energiacégeknek - nem lenne ekkora siker a rezsicsökkentés.

Amúgy pl a "barackfa" mitől lenne tévképzet? Itt szerintem a kedves posztolónak vannak tévképzetei.. :)

Ja, és a cikkben egy hazugságot sem sikerült megemlíteni. Persze tudjuk, baloldalon a nekik nem tetsző tényeket hívják "hazugságnak". :)

flort 2013.11.10. 20:01:02

@Valóraváltógép: Örülök, hogy sikerült megérteni e lényeget

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:03:07

@flort: Sikerült, el is kezdtem írni, hogy valakinek a Te értelmi képességeivel nem kellene ilyen magabiztos véleményeket formálni... csak aztán úgy voltam vele, hogy úgysem értenéd. :)

flort 2013.11.10. 20:05:24

@Valóraváltógép: de mégis leírtad. megokosodtam?

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:07:00

@flort: Nem hiszem, de innentől ez már a te hibád. :)

midnight coder 2013.11.10. 20:07:08

@deneskata: Az MSZP mit gondolsz mit csinált ? Dettó ugyanazt. Helyzetbe hozta a barátait, rokonait, üzlettársait. És a pedagógusok 2002 táján kaptak fizetésemelést, valamint nemrég. Ezt speciel tudom, a nejem is pedagógus. És az egészségügy sem ma kezdett el szar lenni. Lásd kórházbezárások, várólisták az MSZP alatt. És ha anno nem fúrják meg Hordágy Ágica reformjait, akkor mára a betegbiztosítókon keresztül is kiloptak volna a rendszerből még pár százmilliót a jóelvtársak. Ami azt jelenti, hogy vagy annyival lenne több a TB ami már így sem kevés, vagy annyival kevesebbet keresnének az egészségügyben a dolgozók.

Blogger Géza 2013.11.10. 20:09:53

" Pitiáner, kreált ügyeket dobnak be erősen eltúlozva a köztudatba"

Hát igen, lásd Kövér nyilatkozatának kiforgatása, Lévai Anikó 8 hektáros (huh, micsoda hatalmas birtok!) szőlőjének ügyein évekig tartó csámcsogás...

Volt honnan tanulni!

dbeata 2013.11.10. 20:10:39

@Ben Franklin: Gójoknak tiltott könyvet írni? Hm-hm...

deneskata 2013.11.10. 20:11:29

@putris72: De igen. Nincs demokrácia. Módosítok: a rendszerváltás óta 4 évente egyszer van demokrácia, amikor eldönthetjük, ki gyakoroljon felettünk diktatúrát 4 évig. Ennek oka pedig, mint írtam, a MINDENKORI kormánypártok és ellenzék rövidlátó politikája: amit mi mondunk, az a jó, amit a másik, az a rossz.Így nem lehet hosszú távon politizálni.
Ami pedig az eredményességet illeti.
Szerinted ez a kormány eredményes? Csak ő maga állítja magáról. Az én munkámban, azon a területen csak üres szólamok vannak, melyek hirdetik, hogy minden sikeres. Ott én is látom, hogy ez hazugság. Én pedig ebből azt gondolom, a többi terület sem az a rózsaszín álom, aminek a kormány láttatni akarja.
Azt sem értem, miért kell a kritikára úgy reagálni, hogy bezzeg a másik se volt jobb. Persze, hogy nem. Pont azért, mert ők is szartak az ellenzékre, ahogy a Fidesz se csinált semmit ellenzékben. Pont mint most.... És ez megy a végtelenségig. Ez az ostoba, rövidlátó politika ismétli önmagát régóta. És az indexes fórumok ennek hű tükörképei. Akinek nem tetszik a Fidesz, az libsikomcsi, nemtommi, akinek meg tetszik, az mindjárt troll. Szerintem meg egyik se ér egy kalap szart se. Korrupt bűnözők gyülekezete mindkét társaság, akik csak a saját érdekeiket nézik. Nincs a mai politikában egy párt se, amelyik megérdemelné a hatalmat. Csak rossz és kevésbé rossz közül tudunk választani. És én még nem tudom, melyik lesz a kevésbé rossz.

flort 2013.11.10. 20:13:04

Az előbb is az volt, nem?

Erő e-meló 2013.11.10. 20:14:08

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
"A baloldalnak olyan alapelvei vannak, amihez, ha ragaszkodnak, kiveszi a fegyvert a kezükből, mert "fegyverellenesek"."

Milyen alapelvek szükségesek egy kamuvideó elkészítéséhez, sunyiban való közreadásához, aztán meg annak a letagadásához, hogy az egészhez bármi közük volt?

Az alapelvek balról Lenin óta nem sokat változtak, csak a módszerek finomodtak egy kicsit

deneskata 2013.11.10. 20:15:38

Basszus, nem hiszem el. Van itt valaki, aki nem úgy reagál a kritikára, mint dicső politikusaink? Bezzeg az MSZP se... meg bezzeg a FIDESZ se... Mintha az egyik mocsoksága mentené a másik mocsokságát. Fogjátok már fel: azért mert az előző kormány hazug és aljas volt, attól még lehet a mostani is hazug és aljas. Tényleg mentség az, hogy az előzi IS ilyen volt??

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:17:31

@Dhanus: Te most zsidó vagy, vagy csak troll?

dbeata 2013.11.10. 20:18:43

@deneskata: Hiába, ez félázsiai népség, csak az erőből ért. Hősies próbálkozás, ne add fel!

dbeata 2013.11.10. 20:19:38

@Valóraváltógép: Igen, igen, ez egy jó kérdés. De foglalkozz inkább a témával.

deneskata 2013.11.10. 20:20:40

És mi ez a kényszeres zsidózás? A blogoló megemlít két nevet, amiről páran rögtön tudják, hogy zsidó (a név alapján!), és rögtön megy a szöveg: zsidózik...! Aztán meg megy a felsorolás, melyik író zsidó, melyik nem... Hát nem mindegy? Ha egyszer magyarul ír, magyarokról és jól, kit érdekel a vallása vagy a származása? "Nem is tudtam, hogy zsidó..." Fontos ez? Meghülyültetek??

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:24:39

@deneskata: Vannak mindenféle csodák az életben, például jellegzetesen zsidó nevek. Tudod ez egy ősi, és magas kultúrájú nép, mindenféle rájuk jellemző dologgal. Például nevekkel.

" Hát nem mindegy? " Nem.

"Ha egyszer magyarul ír, magyarokról és jól, kit érdekel a vallása vagy a származása? "
Másokat.

" Meghülyültetek??" Nekünk legalább lenne miből...

Blogger Géza 2013.11.10. 20:25:55

@MACISAJT: Igazad van, az egész poszt nem sokat ér, no de az előző!!! Én sem vagyok egy nagy Gyurcsány-fan, de azért ilyen profi átkozódást még én sem tudnék produkálni róla! :)

Talán a legjobb rész:

"Miután alaposan kihasználta és elárulta a Magyar Szocialista Pártot, jobbnak látta menekülőre fogni és összedobott magának egy lightos szemétdombot, amin ő lehet a kiskakas és kényére-kedvére kukorékolhat. Gyurcsány egy politikai kalandor. Egy szoci-bőrbe bújt szociopata milliárdos, aki úgy használja, majd dobja el az embereket - beleértve saját párttársait is - mint mások a papírzsebkendőjüket."

Ben Franklin 2013.11.10. 20:26:07

@deneskata: Hát qrvára nem mind1.

Szégyelld magad, megint zsidónál vásároltál! Ismered, időnként vannak ilyen plaktkampányok. Akinek mind1 annyit is ér.

deneskata 2013.11.10. 20:28:46

@Valóraváltógép: Aha. Tudom, hogy vannak ilyenek embernek látszó teremtmények, mint te. Sajnállak. Remélem, az ilyen fajták SOHA nem jutnak hatalomhoz Magyarországon. És most lehet őrjöngeni:)

béla a görög (törölt) 2013.11.10. 20:31:02

3-4 éve nem nézek TV ésa rádióban sem hallgatok híreket. Az újság me elavult.

Ilyen módon nem igazán ér el hozzám a fideszes kommunkáció és bekaphatják. Ugyanez igaz anyámra, húgomra. Apámra nem mert nem használ internetet, de ő is inkább csak 5 perces híreket hallgat háttérnek, mert nem akar gutaütést kapni.

Hiába van a fidesznél a média egy bizonyos része ugyanazok az emberek hallgatják, nézik, olvassák. Akik vonulgatnak és hisznek mint a templomba.

Értelmes ember és azok akiket már kifosztottak nem hiszem hogy megértő fülekre találnak a propagandában.

flort 2013.11.10. 20:32:32

@deneskata: Szerintem ne vedd komolyan, bár sajnos pont az ilyen hangok (és a mögöttük álló - sajnos - tömeg) miatt tartunk ott, ahol. De vasárnap este nem érdemes felhúzni magad.

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:34:24

@deneskata: Ugye Te sem vagy túl okos? :)

@flort: Mi van, suttyomban megalapítottátok a funkcianalfabéta pártot?

Ben Franklin 2013.11.10. 20:34:32

@béla a görög: Értelmes emberek mennek a kommunistákra szavazni tavasszal, mint eddig mindig.

Brühühü, csak legyenek elegen!

deneskata 2013.11.10. 20:37:11

@flort: Köszi! Ott még nem tartok...:)

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:43:31

@Ben Franklin: Hát ha elolvasod a hozzászólásokat, csupa értelmes ellenzéki nyilatkozott megfele. :)

Ben Franklin 2013.11.10. 20:44:46

2010ben az Mszp kitalálta hogy a fidesz hülye, az IMF jó. A fidesz hülye, a bankok jók. A fidesz hülye, az adócsökkentés rossz. A fidesz hülye, a rezsicsökkentés rossz.

Miután kb. 90 hónapja szopnak, miközben a hülye Fidesz erősödik, valamielyik bolsi agytröszt rájött pár hete, hogy ez nem müködik. SZERETHETŐVÉ KELL TENNI a maszopot.

1) Ennek az első lépése az, hogy mostantól a zemberek a hülyék, mert teccik nekik a Zorbán.

Brühühü

Ben Franklin 2013.11.10. 20:49:32

@deneskata: Te meg szégyelld magad hogy zsidóhoz jársz vásárolni!

''A sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása miatt hétfőn kezdődik és két hétig tart Washingtonban az a nemzetközi választott bíróság előtt zajló kártérítési per, amelyet izraeli befektetők indítottak a magyar állam ellen. A Ronald Lauderék követelte kártérítési összeg több mint 100 milliárd forint.
A pert a Vigotop nevű, ciprusi bejegyzésű cég indította, amelynek ügyvezetője Joav Blum, a tulajdonosa pedig Ronald Lauder, aki egyébként a New York-i központú Zsidó Világszövetség elnöke. A sukorói kaszinóberuházás meghiúsulása és az elmaradt haszon miatt a cég és tulajdonosa 100 milliárd forint fölötti kártérítési összeget követel a magyar államtól. A per alapját egy Magyarország és Ciprus között kötött, nemzetközi beruházásvédelmi egyezmény képezi, amelynek következtében e vitás kérdésben – bár európai uniós országokban keletkezett vitáról van szó – washingtoni választott bíróság hivatott ítélkezni a felek között.''

Valóraváltógép 2013.11.10. 20:51:29

@Ben Franklin: Most miért szívatod szegényt? :))

A 9. utas 2013.11.10. 20:52:36

Az ostoba csőcselék nyelvén értenek, nem a kommunikációhoz.

deneskata 2013.11.10. 20:53:18

@Ben Franklin: Na, akkor még szerencse, hogy nemzetközi bíróság fog dönteni! Egyébként kinek lehet igaza? Mert ugye ez lenne a fontos, nem az hogy a zsidók pert indítottak Magyarország ellen...

Ben Franklin 2013.11.10. 20:54:44

@Valóraváltógép: Én azon töprengek, vajjon a Magyarok Világszövetsége elnökének van-e globális kaszinófejlesztő cége. De ha már nincs, vajjon ha beperli Izrael államot, az antiszemétzmusnak számít-e.

deneskata 2013.11.10. 20:55:23

Ben Franklin! Valóraváltógép! Ti ugye fradisták vagytok? B-közép? Már csak az intelligencia alapján...

Ben Franklin 2013.11.10. 20:57:51

@deneskata: Nem, kurvára nem az a fontos hogy kinek van igaza.

Milyen igazságról beszélsz te agyamputált? Érdekeid nincsenek?

De ez a per azért lesz vicces mert Feri meg a Libás mennek tanúskodni (vélhetően a magyar állam ellen), készen szállítva a muníciót a kampányban a hülye fidesznek. Lauderék pompásan időzítettek, a fidesszel jobbat nem is tehettek volna.

deneskata 2013.11.10. 21:00:36

Értem. A bíróságon az érdek és nem az igazság a fontos. Szép új világ! Ez épül most?

Ben Franklin 2013.11.10. 21:00:37

@deneskata: Már mondtam hogy az intelligensek mennek tavasszal a bolsikra szavazni, mint 23 éve mindig.

Én már nem fértem a csapatba, mert ahhoz az intelligencián kívül nem árt szakértőnek és demokratának is lenni. Na meg függetlennek.

Ben Franklin 2013.11.10. 21:01:18

@deneskata: Miért mit hittél? Ahány fél annyi igazság.

deneskata 2013.11.10. 21:01:21

@Ben Franklin: Te mint szakértő. Meg demokrata. Annyi nekünk! :)

Valóraváltógép 2013.11.10. 21:02:10

@Ben Franklin: Szerintem ha még/már nincs, mindenképpen csináljunk neki egyet.

@deneskata: Most olyan világ épül, ahol a debilek éhen halnak.

béla a görög (törölt) 2013.11.10. 21:13:42

@Ben Franklin: zsidókommunistázhatsz ahogy a csövön kifér de nekem eddig a 'magyar' nagyon nem vált be. Kevesebbet hagynak nálam mint a 'zsidó' és a szememet is kilopnák.
Ilyenformán köszönöm, de nem kérek belőle.

deneskata 2013.11.10. 21:14:46

Hát akkor te is látod. És az a debil, aki hisz olyan ósdi szavakban, mint demokrácia, meg igazság, meg tolerancia.

gipsz.jakab 2013.11.10. 21:17:21

minden politikus bűnöző

a kiSStitkárok mexálták az országot, Lee Bajnai, el Qró, Or bán stb

dakoták+kommancsok felépítették a náci komcsi FEUDÁLIS mafiálamot...
mind rohat rézbőrű benzűlött...

kisország egy csőcselék és egy mafia van csak...

nyilvános stadionbani akasztások lesz a vége ennek...
mer jóvége nem lesz...

Valóraváltógép 2013.11.10. 21:17:25

@deneskata: "És az a debil, aki hisz olyan ósdi szavakban, mint demokrácia, meg igazság, meg tolerancia."

Hát én most inkább rád gondoltam...

Valóraváltógép 2013.11.10. 21:23:45

@deneskata: De én csak a debillel gondoltam rád. :) A többit szerintem nem érted.

deneskata 2013.11.10. 21:29:53

Te nem érted. és nem csak ezt....

deneskata 2013.11.10. 21:34:48

Na, jóccakát kívánok minden debil és nem debil beszégetőtársamnak. A debileknek kívánom, hogy derüljön ki, hogy családfájukat zsidó rokonok teszik szalonképtelenné. Részesüljenek mindabban a jóban, amit ők kívánnak másoknak. :)

zenoe4 2013.11.10. 21:48:09

@deneskata: Szerintem jó a cikk és sajnos igaz. Meg amit te írsz az is. Ez bizony diktatúra, ha nem is az a Dél-Amerikai fajta. Sajnos nekem is volt saját tapasztalatom. Pár évig ugyanis egy önkormányzati cégnél dolgoztam. Így van némi rálátásom a dolgokra.
A kommunikáció tökéletes, meg persze arra blazírozni, hogy a közöny úgy is távol tart mindenkit a politikától. Itt is igaz, hogy addig amíg valakivel nem személyesen történnek dolgok (mondjuk egy csúnya munkanélküliség), addig azt hiszi, hogy az csak mással történhet meg, addig meg marad a butulás.
Szerintem nem várható komoly fordulat 2014-ben, mert az ellenzék béna és ezt a hatalmas közönyt egyszerűen nem tudom, mivel lehetne kibillenteni. Lásd a trafikmutyit, még csak meg se billent a rendszer. Simán lenyelte mindenki és kész.
De az is igaz, hogy szavazni el kell menni, már csak a saját lelkiismeret miatt. A tükör is lehet fontos szempont reggelente :) Még akkor is, ha úgy látjuk, hogy a rendszerváltás óta mindenki csak lopni ment a képviselői székbe.
z.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.10. 21:48:17

A jelenlegi kormány a mutyin és a korrupción kívül még egy dologhoz ért nagyon"

mér , az előző az nem volt korrupt? ez új

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.10. 21:50:45

ez mind igaz az mszp-re is, ne legyünk már ilyen majmok. minkét párt posztkommunista, kommunista szülőkkel, nem ezzel kéne foglalkozni, mint egy utolsó éves gimnazista

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.10. 21:50:53

@Libatolvaj takarodj:
"Értelmezhető bárhogyan másként?"

Mondjuk egyszerű tényként? Annak megteszi.

Arról meg senki nem tehet, hogy a nagy jobboldali fidesznek zsidó nevű emberek adnak tanácsot a választók megvezetéséhez. Persze azt el tudom képzelni, hogy bizonyos fides-szoponcoknak ez fatal error-t okoz az agya helyén.

gipsz.jakab 2013.11.10. 22:10:21

@tesz-vesz: "A jelenlegi kormány a mutyin és a korrupción kívül még egy dologhoz ért nagyon"

mér , az előző az nem volt korrupt? ez új "

nem...
csak az nem értett a hazudozáshoz CIGÁNYKODÁSHOZ (ennyire)

putris72 2013.11.10. 22:31:44

@deneskata: Lényeg az,hogy minden rossznak van egy kezdete,a kezdet az Mszp volt!Ha jól kormányoztak volna akkor,akkor bizonyára nem ez lett volna helyzet,viszont nem ezt tették,nagyon nem az tették!Így viszont igen csak meg kötötték a kezét annak aki utánuk jött!Attól,mert te szemétnek tartod őket,valakinek még a Fidesz vagy az mszp szimpatikus!Na de ettől,még egyik sem ostoba!Nekem,inkább a fidesz,de ettől még nem gondolom,hogy mert valaki mszp az hülye lenne!Ok vannak elég gáz hozzászólok,de a nagy többség,az a véleményét szeretné megosztani!Szerintem te nem tudod,hogy igazából mit is jelent a diktatúra!Nem a definícióra gondolta,hanem,hogy milyen benne élni!Lassan 6 éve Angliában,dolgozok,nem mert szeretem volna,hanem mert nem volt választásom!Sok olyan embert ismertem itt meg akik ilyen helyekről jöttek!Hát mind örülne,ha csak akkora diktatúrában kellene élni mit ami otthon van,vagy olyan körülmények között!És ezzel nem azt mondom,hogy milyen jó otthon!!

Szúnyog 2013.11.10. 22:33:04

@Valóraváltógép: megtaláltam. Helyes lányka, kár, hogy ilyen szarságokkal foglalkozik.

Valóraváltógép 2013.11.10. 22:35:47

@Szúnyog: Csinos, a maga pengeszájú kis módján. A szarságokból meg karriert akar építeni, gondolom.

Szúnyog 2013.11.10. 22:46:15

@Valóraváltógép: majd csak talál a szoci macsót. Azt meg sose tudja meg, milyen jó is az a cucilizmus.

deruyter 2013.11.10. 22:57:17

Tulejdonképpen igaz amit írt a posztoló, csak ennél azért rosszabb a helyzet. OV. láthatóan rájött kb 2002 körül, hogy mekkora ereje van a médiának. Szisztematikusan kiépítették az alternatív világukat leíró média-birodalmat. 98-2002-ig összeszedték az erre való forrást, ebből lett a hírtv, heti válasz, magyar nemzet, magyar hírlap. A rádiófrekvenciákat megvonták szinte mindenkitől gyakorlatilag az ATV maradt és némileg a klubrádió, ami nem fidesz-bérenc. Ezek tudomásom szerint sok polgárhoz nem jutnak el. Az ellenzéki újságokba nem jutnak állami hirdetések stb. Felismerték, hogy nem kell szarozni a korrektségnek még a minimális látszatával sem. Az állami tv siralmas kiszolgálója lett az ellenségképzésre és árokásásra bazírozó fidesz kommunikációnak. Ha nem lenne internet és néhány mutatóba megmaradt médium, akkor gyakorlatilag vissza is értünk volna a '90 előtti állapotba. Ma például "tényfeltáró" riport volt az állami tv-n arról, hogy mi lehett az oka, hogy a svéd közszolgálati tévében olyan riport, ami rossz képet festett Mao.-ról. Totál manipulatívra sikerült persze ez is. Na persze, aki hinni akar neki, annak tök mindegy, hiszen azt akarja, hogy manipulálják és fenntartsák az álmodott valóságát. pl.: Beszéltek arról, hogy a svéd köztévénél ugyan nem nézik, hogy kinek milyen a pártszimpátiája, de 5 évente készül egy anonim felmérés arról, hogy kinek milyen. A legutóbbi eredmény szerint többségben vannak a szoci és kommunista szimpatizánsok. Fideszes sugallatos értelmezésben ez a következőket jelenti: Azért készült a Mao. ellenes riportfilm, mert a svéd tv tele van szocikkal, komcsikkal, akiknek valószínűleg itthonról súgta valaki, hogy hogy kell Mao.-t alap nélkül fikázni. Az én olvasatomban a fenti tények tartalma: A svéd köztv esetében a lakosságnak esélye van megtudni, hogy a dolgozók általában milyen pártszimpátiájúak. Nálunk nincs. Persze mindenki tudja, hogy az ellenzékieket kormányváltáskor kirakják a francba. Mert nálunk számontartják, hogy ki milyen szimpátiájú. És hogy honnan tudják? Mert a köztévé nem a lakosságért dolgozik, hanem a pártokért, ezért mindig vannak olyan szervilis tv-sek, akik a leggusztustalanabb pártpropagandát is vállalják. Tehát ott az emberek objektív felmérés alapján tudhatják mi a helyzet, annak ellenére, hogy nagy jelentősége nincs, nálunk meg nem tudhatjuk, pedig jelentősége egyértelmű. Arról is szólt a riport, hogy az utóbbi években svédországban is felvetette a fejét az idegenygyűlölet a bevándorlókkal szemben. Arról persze nem volt benne szó, hogy az utóbbi évtizedekben a menekülteket befogadó országok listáját (lakosságon belüli arányát tekintve) svédország az első 3-ban volt. Megszólaltatták járókelőket is arról, hogy mi jut eszükben Mao.-ról, mostanában. Egy pasi említette a nacionalizmust, és azt, hogy ez szomorú. A riporter kérdése: Személyes élményre alapozza. A válasz nem, tv, stb. A riporteri kérdés célja, hogy hiteltelenítse azt, aki rosszat mond Mao.-ról. Közben meg csak annyi történt, hogy ez az emberaz utóbbi 3 évben hozzá eljutott információkból összerakott egy képet. Fideszes olvasatban manipulálva lett. Az én olvasatomban meg úgy alkotott véleményt, ahogy a legtöbb ember alkot a legtöbb esetben olyan dolgokról, amiben nem él benne. Közvetett információk alapján. Végülis a Hold sem létezik, mert ott se jártam még soha... Mindezt az adófizetők pénzéből.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.10. 22:58:42

@putris72: Milyen többség. Sosem volt az többség. A fideszt 1/3 juttatta 2/3-os hatalomhoz. És 2014-ben a 8 millióból lehet, hogy csak 1 millió fogja ismét ezt tenni. Ezt el kell fogadni, most ilyenek a játékszabályok, de hagyjuk már ezt a többségezést! Nincs többség. Illetve ha már többség, akkor az 50% körüli bizonytalan, no az a többség, és ez jellemzi az egész magyar politikai "elitet" élen a fidesszel.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.11.10. 23:02:32

Ráadásul Finkelstein egy meleg zsidó, "házasságban" egy férfivel... a tipikus ideális fidesz családmodell megtestesítője és a gyűlöletkampányok nagymestere...

"Az elmúlt három hónapban, amióta visszatérésének híre ment, a Fidesz és a kormánybarát sajtó az MSZP kampányát segítő izraeli politikai tanácsadón, Ron Werberen köszörüli a nyelvét; jobboldali körökben Werber személyétől várják a "gyűlöletkeltő" kampány visszatértét. Kevesebb szó esik viszont arról, hogy a Fidesz legalább öt éve topkategóriás New York-i konzultánsok kottájából politizál, akiknek ráadásul több évtizedes rutinjuk van a negatív kampányok megtervezésében. Lehet Werber bármily furmányos kampányszakember, a nemzetközi politikában és a negatív kampányüzenetek célba juttatásában szerzett tapasztalataival bizonnyal eltörpül a Fidesz fő kommunikációs stratégái, az amerikai Arthur J. Finkelstein és George E. Birnbaum mellett."
Házaspár? Csak mert a többi narancsbuzi mellett... :)

"Libsizz!
Finkelstein első komolyabb ügyfele a kiszólásairól elhíresült Jesse Helms volt. Nagyrészt Finkelsteinnek köszönhetően Helms öt cikluson keresztül, harminc évig volt a washingtoni szenátus észak-karolinai szenátora. A 2008-ban elhunyt szenátor büszke volt arra, hogy "Senator No" néven és a legkonzervatívabb republikánusként emlegették. Nevét onnan kapta, hogy nyíltan vállalta rasszista, homofób, feminista és abortuszellenes nézeteit.
Helms 1972-es sikerét annak köszönhette, hogy a bevándorlásellenes közhangulatra alapozta kampányát. Finkelstein mérései ugyanis azt mutatták, hogy a térségben növekvő munkanélküliséget a helyiek az immigránsok növekvő számával indokolják. Helms végül azzal verte meg demokrata ellenfelét, hogy visszatérően a liberális jelzőt aggatta rá - miközben untig célozgatott vetélytársa görög származására -, és magát csak mint "Amerika jelöltjét" emlegette. Howard Fineman, a Newsweek újságírója egy későbbi elemzésében megállapította: Finkelstein már első, saját kezűleg megkomponált kampánya során rátalált a tuti republikánus receptre. Eszerint a lényeg az, hogy "az ellenfélre fókuszálj, ne a jelöltedre. Használj bármilyen foszlányt az ellenfél múltjából, ami alapján liberálisnak címkézheted"
magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588

Pedig mit művelhetett volna libsi címszó alatt mondjuk Piktorunkkal, aki 8 teljes évig töltötte be a Liberális Internacionálé alelnöki posztját! :)
Ja kérem, előtte meg komcsi volt, szóval, vannak még ott tartalékok...
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!

deruyter 2013.11.10. 23:06:43

@deruyter: Bár szerintem az utóbbi riportjuk kontraproduktív volt. Szerintem nincs olyan épeszű ember aki azt gondolná, hogy svédország nem demokratikusabb, mint Magyarország, vagy azt gondolná, hogy itt szabadabb a sajtó. Szóval olyan szürreális vizekre eveztek, amin csak röhögni tud, aki nem vagyok totál hülye.

Erő e-meló 2013.11.11. 00:43:25

@deruyter:
Julien Assange jó nagyot kóstolt a svéd demokráciából. Ha szerencséje van, nem kell annyi időt töltenie a kolumbiai követségen, mint Mindszenthynek idehaza a kamuvád miatt, amit ráadásul külföldi megrendelésre gyártottak ellene. Ez a másik arca a te mintademokráciádnak

Pop40 2013.11.11. 00:44:55

@deruyter:

Erre ne vegyél mérget.

Az a retardált narancsagyú zombisereg, amelyik még ezeknek a műsoroknak a nézőközönségét adja, simán beveszi ezt is.
Gondolod, ha annyira segghülyék, hogy azt beveszik, hogy egész Európa válságban van, egyedül mi nem, és egész Európa hülye, egyedül Vitya a helikopter, aki látja a jó irányt, ezek után majd pont ez akad meg a torkukon?:D

Persze, egy olyan intézményben nem is csalódhatnak, ahol olyan egyéniségek dolgozhatnak, mint pl a híresen okos, kritikus, és független, Schmitt Pál-díjas Obersovszky. :DDDDDDDDDDDD

Pop40 2013.11.11. 00:50:09

@Erő e-meló:

Assange akkor elbaszta.
Ide kellett volna jönnie, ha demokráciát akar, itt még a baltás gyilkosokat is csak akkor adják ki, ha Vitya reménykedik benne, hogy a seggnyalásért a baltás szülőhazája megszánja, és vesz pár milliárddal a bóvli kategóriás kötvényeiből. :)

Egyébként király élete lenne itt, Vitya imád olyanokkal fotózkodni, akiket behatóan ismer már a rendőrség, Mol-vezértől Berlusconin át Simicska-jellegű alakokig csak ilyen a haveri köre, ebben a szép tiszta demokráciában. :)

aVs 2013.11.11. 08:00:46

Bocsi, de az egész fene nagy demokrácia nem arról szól véletlenül, hogy minden párt mond amit akar/tud, és neked választópolgárnak tisztje eldönteni, hogy melyik hazugságot szeretnéd 4 éven keresztül hallani? Ígérgetnek, persze, ahogy máshol is... lopnak, szintén máshol is... hazudoznak, ahogy máshol is...

Ezekből csinálj magadnak egy kivonatot, amit te magad leginkább el akarsz hinni, vagy legkevésbé érzed pofátlan arculcsapásnak, és ennek tükrében húzod be az X-et csendes magányodban... és lesz 4 éved, hogy eldöntsd: jó helyre ment az az X, vagy félrecsúszott!

szerintem....

gipsz.jakab 2013.11.11. 08:18:07

Rózsaszín Pitbull - Halál az összes politikusra

"Halál az összes politikusra...
Ez egy utópia...
Amíg ember él a Földön, mindig lesz olyan semmihez sem értő ingyenélő,

aki ezt a pályát választja...
Azért mégis érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen békés lenne egy

politikusok nélküli világ...

Jelcin beszív egy hektó lőrét,
Clinton kúrja a titkárnőjét.
A képviselőnek szükséglakás,
Gyönyörű világ ez nem is vitás!
Szép emlékmű, Antall - kormány,
A horvátoknál fegyverbotrány.
Lángokban már a héthatár,
Csak egyszer legyen vége már!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk!

Jelcin beszív egy hektó lőrét,
Clinton kúrja a titkárnőjét.
A képviselőnek szükséglakás,
Gyönyörű világ ez nem is vitás!
Szép emlékmű, Antall - kormány,
A horvátoknál fegyverbotrány.
Lángokban már a héthatár,
Csak egyszer legyen vége már!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk!

Jelcin beszív egy hektó lőrét,
Clinton kúrja a titkárnőjét.
A képviselőnek szükséglakás,
Gyönyörű világ ez nem is vitás!
Szép emlékmű, Antall - kormány,
A horvátoknál fegyverbotrány.
Lángokban már a héthatár,
Csak egyszer legyen vége már!

Holnaptól már töltve a puska,
Halál az összes politikusra!
Aztán jöhet a vízözön,
Ne maradjon itt kő, kövön!
Ősközösségben élnénk szépen,
Gyűjtögetnénk békességben.
Madártojásért fára másznánk,
Vadat, halat lakomáznánk! "

www.youtube.com/watch?v=4lDbEaH5Ecc

borzimorzi 2013.11.11. 08:37:19

@deneskata: A bajság csak az, hogy ez a bolsevik agymosás megy jobbról-balról. Arra, aki halkszavú lenne, viszont igazat mondana, nincsen kereslet. Jó egy éve próbálok alapítani egy szabadelvű, értékrendjében konzervatív és zöld pártot. Ha csak meghallja valami rendesebb ember, hogy politika, már hányingere van. Még MLM-ezni is nagyobb sikerrel lehetne, mint politikai pártot alapítani.

Márpedig a rosszak győzelméhez, mint tudjuk Burke óta, bőven elég, ha a jó emberek nem csinálnak semmit.

Üdv:
b

borzimorzi 2013.11.11. 09:15:30

@deneskata: Mi a véleményed arról, hogy kicsit elég volt abból, hogy 20 éve mindig a kevésbé rosszat próbáljuk megtippelni a szavazófülkében? Mi a véleményed arról, hogy legyen végre egy higgadt, épeszű párt, amelyik tiszta lelkiismerettel vállalható és választható?

Ja, hát olyan nem lesz, hacsak valaki meg nem alapítja. Esetleg nem akarsz Te is valaki lenni végre? Van borzimorzi kukac index pötty hu e-mailem, ha latolgatnád ennek esélyeit...

Üdv:
b

borzimorzi 2013.11.11. 09:28:42

@Blogger Géza: :-) Nem tudom, láttál-e már 8 hektárt egy tagban, én igen. Hidd el, az egy nagy darab föld. De ez még nem lenne baj. A baj az, hogy Lévai Anikó egy nagy darab, nagyon értékes helyen (Tokaj!) levő, ergo nagyértékű földet úgy vett meg, hogy forrás oldalról nem igazolható, hogy miből. Pár évet dolgozott bírósági fogalmazóként, majd pedig vagy 15-20 éven át otthon volt a gyerekekkel. Ebből a jövedelemből nem 8, de egy fél hektárt sem lehetett volna venni Tokajban (se). Ergo a költés alapját csak illegális jövedelem képezheti. Kizárásos alapon.

Mit gondolsz, miért nincsen a magyar adóhivatal német mintára kiegészítve azokkal az adónyomozókkal, akik azt vizsgálják, hogy az adószám nélküli, hivatalosan csak segélyből élő kiccsaládok mégis, miből építenek palotákat? meg hogy a minimálbérre bejelentett, és osztalék után sem különösebben adózó vállalkozókám miből utazik Thaiföldre meg Kubába minden évben? Vagyis miért nem vizsgálja Magyarországon semmilyen hivatal az adózott jövedelem nélküli, kirívó gazdagodásokat?

Elárulom, de amúgy is tudod. Mert, ha ezt vizsgálnák, akkor a politikusok jó része mehetne a börtönbe.

Na, erről el kell terelni a figyelmet, tehát megy a hisztériakeltés és a sárdobálás ezerrel, hogy a nagy csatazajban észre ne vedd: mindegyik enyveskezű.

És az egyetlen esélyünk egy harmadik erő létrehozása. Ha nem lesz ilyen, akkor 20 év múlva is azon fogtok vitatkozni, hogy a Fidesz és az MSZP közül melyik a korruptabb.

Üdv:
b

deneskata 2013.11.11. 09:57:38

@borzimorzi: De, érdekelne. És szavaznék is rátok. Valami nagyon ütős programmal kellene indulni, íami különlegessé tenne benneteket. Például őszinteség?
De azért sokszor elgondolkodtam azon, hogy ezek a gerinctelen politikusok nem is voltak talán gerinctelenek, amikor a "szakmát kezdték". Csak a hatalom kioperált belőlük minden erkölcsi érzéket és értéket. ma pedig már maguk se veszik észre, mennyire hamis az összes érvük, mennyire hazug minden, amit tesznek. Ha ezt a logikát követem, nektek se adok 2-3 évnél többet a becsületes politizálás mezején. Talán becsületes ember nem is boldogulhat ezen a pályán. Vagy ha igen, akkor kivételesen erős jellem kell hogy legyen. Ilyenünk pedig egyelőre nincs.(Vagy te lennél az? Ki tudja?)
Bár én szavaznék Pokornira, ha pártot alapítana. Még ő az a Fideszből, aki megőrizte hitelességét. Tőle, ha megkérdezték, sose hallottam a fideszesek által unalomig ismételt szlogeneket. Mindig őszintének tűnt. )

deneskata 2013.11.11. 10:02:20

@deruyter: Egyetértek. És én ettől a hangvételtől, amit a királyi média alkalmaz, többnyire dührohamot kapok. Épp ezért óvakodom attól, hogy nézzem vagy hallgassam. Igazad van: marad az internet. De aki nem netezik, annak CSAK a rózsaszín alternatív valóság marad. Ezért fog nyerni a Fidesz a választásokon.

deneskata 2013.11.11. 10:08:22

@putris72: Gyere haza és érezd! A mindennapok arról szólnak, milyen kiváló a Fidesz és mennyivel különb Magyarország mindenki másnál. Nem hallasz mást, csak ha internetes híreket olvasol. Igaz, a szólásszabadság még megvan - de azért mindenki gondosan ügyel rá, hogy nickek alatt írja meg a véleményét, különben - ha közalkalmazott - könnyen munkanélküli lehet. Gazdasági tevékenységbe pedig ne kezdjél, hacsak nincsenek fideszes támogatóid. Esélyed sincs helyi szinten se. A törvényhozás és a végrehajtás már eddig se volt egészen elválasztva egymástól, most aztán egészen egybeforrt. Elkezdődött és folytatódik a bírói hatalom leigázása is. Tehát minden adott egy diktatúra kialakulásához. Már Montesquieu óta tudjuk: ha e három hatalmi ág egy kézben van, diktatúráról beszélünk. Akkor?

jaegtoer 2013.11.11. 10:16:27

@deneskata:

"_Valami nagyon ütős programmal kellene indulni, íami különlegessé tenne benneteket. Például őszinteség?_"

már gyűjtjük a húszkilós kalapácsokat.

ugyanitt léggömbök (szögletesek is) minden mennyiségben.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.11.11. 10:49:54

@♔batyu♔: Milyen kondér körül ?

A felcsúti moslékosnál ?

Blogger Géza 2013.11.11. 11:02:49

@borzimorzi: Láttam ennél nagyobbat is. Az egészet töviről hegyire vizsgálta a parlament, arra jutottak, hogy összesen 1,6 millió Ft-ért vette azt a 8 hektárt (főleg a 90-es évekről beszélünk, amikor még sokkal olcsóbb volt a föld), semmilyen szabálytalanságot nem találtak, és nevetséges is lett volna tovább rugózni ezen a kipukkadt lufin. Ha szerinted Orbán Viktor és Lévai Anikó egy évtized alatt nem tudott félretenni 1,6 millió Ft-ot, akkor meg fordulj valami tanácsadóhoz, aki megtanít bánni a pénzzel. :)

Pop40 2013.11.11. 11:43:47

@Blogger Géza:

" akkor meg fordulj valami tanácsadóhoz, aki megtanít bánni a pénzzel."

Helyből ajánlhatnál is neki 2 egészen elképesztő teljesítményre képes titánt.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/bekerult-a-milliardosok-klubjaba-a-felcsuti-polgarmester-2219947

"Az Orbán Viktor bizalmasának számító Mészáros Lőrinc és felesége idén került fel először a milliárdosokat tartalmazó toplistára, vagyonukat 6,9 milliárd forintra becsülik, amelynek révén 88. helyre kerültek a listán."

"Szintén új a listán a trafikpályázatok révén ismertté vált dohányfőnök, Sánta János. Sántának 3,8 milliárdra becsülik a vagyonát, ezzel a 140. leggazdagabb magyarnak rangsorolták."

Ezzel a két géniusszal kéne konzultálnia. Aki 3 év alatt összelop... oppardon, becsületes munkával összehoz 4, illetve 7 milliárdot, azok csak tudnak valamit. :D

Buffett, Soros, meg a többi pancser bekaphatja, a fasorban sincsenek ezek mellett a pénzügyi zsenik mellett. :DDDDDDDD

Vityát illetően szintén teljesen igazad van, halál fölösleges szar 8 hektáron rugózni az ő esetükben. Bármekkora marha is szegényke pénzügyi téren (is), annyi esze azért csak van, hogy a Simicska által visszacsorgatott lóvét nem olyan helyen tartja, ahol 2 kattintással hozzáfér a NAV.

deruyter 2013.11.11. 11:49:03

@Erő e-meló: Mondjuk árnyalja a képet, hogy a svéd hatóságok azért indítottak eljárást, mert voltak feljelentők. Vagy nem kellett volna nekik? Ha ez az eset neked azt igazolja, hogy svédország nem demokratikusabb, mint Magyarország, akkor valszeg nem tudlak meggyőzni. Államközi, titkosszolgálati, katonai ügyek mindenhol vannak. Ha úgy gondolod, hogy pl. svédország vagy netalán az USA ugyanolyan demokratikus, mint Mao., mert ott sem adnak ki titkos anyagokat, akkor valóban nem tudlak meggyőzni. Ez nekem nagyon hasonlít a fidesz szokásos módszerére, hogy akár az alkotmány eljelentéktelenítéséről , akár egyéb ügyeikről van szó, úgy gondolják, hogy ha találnak legalább egy külföldi hasonló példát, akkor már rendben is van.
Szerintem meg nincs rendben. Nem hiszem hogy azért jó lehet egy töltött paprika, amiben nincs se hús, se paprika se rizs, se paradicsom, mert a a mongolok nem esznek paradicsomot, a japánok paprikát, a muszlimok sertéshúst, kecsuák meg rizst.

borzimorzi 2013.11.11. 12:02:57

@deneskata: Rátapintottál a lényegre! A hatalom korrumpál, a korlátlan hatalom pedig korlátlanul korrumpál, régi igazság. Olyan párt, amelyikben megvolt a potenciál, hogy felfejlődjön az általam óhajtott párttá, már kettő is akadt, de az egyik elvérzett azon, amit mondtál, a másik még küzd, mint disznó a jégen.

Ilyen pártok: az LMP és az Élőlánc. A kezdetektől figyelemmel követem a munkájukat. Anno ez a két olyan párt volt, amelyik az ökopolitikát viszonylag komolyan gondolta, mindegyik a Duna Kör és a Védegylet talaján sarjadt.

Az Élőlánc vezetőit a Fidesz megvette kilóra. Törvény, hogy köztisztviselő nem lehet pártnak vezető tisztségviselője. Nosza, Lányi Andrásnak meg pár másik, ismertebb vezetőnek adtak valami állást az ombucmanó hivatalában. Jól hangzó dumával, hogy a "jövő nemzedékek jogainak biztosítása" szükséges, és erre kellenek ők. A valós cél az volt, hogy az Élőlánc ne induljon a 2010-es választásokon. Lányiék le is beszélték a tagságot az indulásról. Aztán gyártottak pár papírt az ombuci hivatalában, s amikor a pártszervezet már szétzilálódott a hátuk megett, akkor a útilaput kötöttek a talpukra. Voltak is cikkek, amelyek arról szóltak, hogy jáááj, hát micsoda bánásmód az, hogy 2012 januárjában az ombucman hivatalában 14 emberkének, köztük Lányi Andrásnak is csak úgy simán, egy kör-e-mailben mondtak fel. Fogalmazhatnék úgy is, hogy a 30 ezüstpénzt megkapták a Fidesztől, aztán kivágták őket, mint macskát az udvarra.

Volt még egy általam nagyra tartott ember ott, Ács Sándorné, akiről mostanában Kishantos kapcsán hallhattál. Akkoriban még olyan nagyra tartottam, hogy javasoltam, legyen EP-lista, és ő legyen az élén, mivel ismertem a nézeteit GMO-ügyben, és szükséges lenne egy ilyen ember az EP-ben. Rajtam kívül őt ekkora posztra senki nem tartotta alkalmasnak, és pláne senki sem végezte volna el érte azt a melót, ami akár csak egyetlen ember EP-be juttatásához is szükséges. Mint kiderült, én is tévedtem, túlértékeltem a hölgyet, hiszen a politikában amatőrnek bizonyult, de nagyon. Őneki talán azt ígérték be, hogy megmaradnak a biogazdálkodáshoz kellő földek és folytathatják áldásos tevékenységüket. Akárhogy is, de elment a hölgy békamenetelni a Fidesz oldalán, és ebbe a Fideszes mocsokba az Élőláncot is belerángatta. Aztán elkövette azt a - Fidesz szemszögéből nézve - hibát, hogy Ángyán mellé állt, mikor Ángyán kilépett. Az én szememben ez nem hiba, már régen ezt kellett volna tenni és akár új pártot is alapítani, amelyben Ángyán vigye az agrár vonalat. A Fidesz a rutinjával úgy megvezette ezeket a kis amatőröket, hogy csak úgy nyekkentek, mikor átvágták őket a palánkon. Nem is tudom, hogy képzelhették, hogy Orbánék nem fognak bosszút állni mindazokon, akik Ángyán mellé állva a Fideszt gyengítik?

Az LMP volt a másik ökopárt, amellyel rokonszenveztem. De soha nem mentem hozzájuk közelebb, mert vállalhatatlanul nagy hülyeségeket mondtak több soron. Kiemelendő itt pl. Schiffer úr pár év előtti szónoklata arról, hogy a lakhatás legyen állampolgári jog, meg hogy a hajléktalanokat agresszív módon kell benyomni az ellátórendszerbe (YT-on megnézheted a felszólalását). Tekintet nélkül arra, hogy a hajléktalannak is van önrendelkezési joga, és aki kivonult a társadalomból, elment remetének, azt tán nem kéne tovább zaklatni...

Sajnos, pont olyan reménytelenül belterjes az LMP is, mint amilyenné az SZDSZ lett a vége felé. Nem, hogy Hegyeshalmon túlra nem látnak el, de a Nagykörúton kívülre se nagyon.

Nagyon zavaró, hogy egymással összeegyeztethetetlen dolgokat akarnak egyszerre. Masszívan kapitalizmus-ellenesek, de nagyobb redisztribúciót akarnak, amit viszont csak több adóbevételből, egy sokkal jobban működő, sokkal több profitot termelő kapitalista gazdaságból lehetne kinyerni. Érdemi gazdasági szakemberük nincsen, de még ilyen magamfajta se, aki nem közgazdász, csak vállalkozó már vagy 15-20 éve, tehát legalább alulról, saját tapasztalatból ismeri valamelyest a gazdaság működését. Az LMP táján még ennyi sincsen, csak a nagy, lila köd, meg a "jogvédelem". Áááá...

De érdemes rájuk figyelni. 2 nappal ezelőtt ők hívták fel a figyelmet a nagy cégek adózási visszásságaira, a NAV részrehajlására. Nagyot lendített az ázsiójukon a szememben!

Ezzel együtt is azt gondolom, hogy inkább sajátot kéne alapítani. De persze megoldás lehet az LMP-hez való csatlak is, ha valaki azt akarja, csak ott józan ésszel sokat elérni nem lehet, az az érzésem. Túlságosan balosak, és nem fogják fel, hogy azon a térfélen már nincsen hely, mert a redisztribúcióból élőkre (nyugdíjasok és segélyesek: 3,4-4,5 millió ember) hajt a Fidesz is, meg az MSZP is. Plusz kommunikációban sehol sincsenek a nagyokhoz képest, meg pénzük sincsen elég.

Olyan párt kéne, amelyik végre az adófizetők pártja. Ráadásul olyan emberek kellenének, akiknek a politika nem egzisztenciális kérdés, nem a politikából akarnak élni, hanem a politikáért, tehát nem vehetők meg kilóra. Őrült nehéz még az alapító 10 embert is összeszedni...

Üdv:
b

borzimorzi 2013.11.11. 12:05:37

@Blogger Géza: Pár évnyi fogalmazói fizetés és 8-10 akkori év gyes még 1,6 millióra sem rúg. Még akkor sem, ha minden fillért félretesz és éhezik.
Üdv:
b

deruyter 2013.11.11. 12:08:09

@Erő e-meló: A parlamenti szavazáson 2010-ben a jobboldal (fideszkdnp+jobbik+részben egyéb kisebb jobb pártok) a szavazatok kb. 70%-át kapták. Ehhez képest jelenleg a politikával is foglalkozó média (bulvár csatornákat nem sorolom ide) kb. 90 %-a jobboldali. Én azt gondolom, hogy ez nincs rendben. De leginkább az nincs rendben, hogy ennek zászlóshajója az Mtv. Az előző kormán yidején sem tetszett a pártossága, de ez most már a köbre emelkedett, és már nem csak a politikai műsorokban jelenik meg, hanem a kulturálisakban stb. is. Legjobb példa, ami az előző fidesz kormány idején ment (és mostanra is borítékolható, hogy kulturális, meg történelmi címszó alatt) a választások hetére bezsúfolnak majd egy csomó 56-es stb. dokumentum-filmet.

borzimorzi 2013.11.11. 14:14:06

A mai tétlenség okára Dosztojevszkij rájött már régen:

"Lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé... és főleg ingyen."

Most mindenki mástól várja, hogy legyen leváltva a Fidesz, legyen jogállam, korrupciótól mentes közigazgatás és jólét. Pesze, mind csakis magától és ingyen... Aha, láttuk, az oroszok mire jutottak ezzel...

Üdv:
b

putris72 2013.11.11. 18:17:53

@deneskata: Szerintem töltök annyi időt otthon,és vagyok annyira tájékozott,hogy lássam mi zajlik! Szerinted,mit lehet tenni 3 év alatt!Majd minden vissza megy 2002 szintre úgy,senki semmit nem érez meg és senkinek nem lesz rosszabb!Egy álom világban élsz!Már nem hallgatsz rádiót azt írtad,mer már nem olyan mint régen!Mert most jobboldali mondja meg a tutit,előtte meg baloldali!Pusztán szimpátia,mert akkor a fideszt ekézték,most meg az mszp!A birok,hát elég szép számmal,hoztak elég elkepesztő ítéleteket!Azt nem értem,hogy mi alapján ítéled ezt annyira diktatórikus berendezkedésnek,mit mondjuk az előzött!Lényegében minden fontos pozícióba a saját ember került!Az mnb-ben a Gyurcsány tanácsadója volt a Simon András tanácsadója aki még az mszp-be is belépet!Szerinted ez a függetlenségre vall vagy nem?!A nemzetbiztossági tiszteket a Szilvásy átvillogtatta,hogy hűek e a kormányhoz!Egy orosz biztonsági céggel!Neki nem az aktuális kormányhoz hanem Magyarországhoz kell hű lenni!Vagy mért alkalmaztak heckert,mi céljuk volt vele!Szerinted ez demokratikus!Kirúgták a pszaf elnökét a ksh elnökét!Azóta mindegyik munkaügyi pert nyert!És még hosszan lehetne sorolni!Sajnos nem tudjátok tényekkel bebizonyítani,hogy tényleg a diktatúra felé mennénk!Attól mert valaki,nekem nem szimpatikus döntéseket hozz az nem diktatúra!A következő választás tudomásom szerint 200 fős parlament lesz!!A Fidesznek közzel 270 fő van most!!Nem ők vesztenek akkor a legtöbbet!?Csak az szavazhat aki regisztrál,tehát hiába visznek oda tömegével olyan embereket akik nem regisztráltak,nem szavazhatnak!Ezt is kik ellenzik a legjobban a baloldal,na vajon mért,mert jelentősen csökne a csalás lehetősége!Na ezért!Ja és elég sok országban van!!Itt is és ha elmulasztod regisztrálni magad akkor 1000 fontra kb 330 ezer forintra büntetnek!Itt nem lakhatsz illegálisan,mert repülsz nincs olyan,hogy nem fizetsz mert repülsz!!Itt nincs olyan,hogy majd okosban elintézzük!Te itt is diktatúrában éreznéd magad azt hiszem!

Valóraváltógép 2013.11.11. 19:16:29

Elnézve a hozzászólásokat, egészen új értelmet nyer a "Csak a FIDESZ" szlogen. :)

Valóraváltógép 2013.11.11. 19:18:08

@borzimorzi: Van ilyen párt, hogy Élőlánc? Lehetne ingyen kotont osztogatni TÉLIGUMI felirattal. Szerintem vicces lenne.

Erő e-meló 2013.11.11. 20:46:47

@deruyter:
Assange ügyében a feljelentő életszerűtlen, harmatgyenge vádjait első körben ejtette a svéd ügyészség, pedig akkor még Assange is együttműködött velük

Ezek után eltelt egy jó idő, és akkor jöttek a svéd parlamentben a felszólalások, amelyekben új ügyészségi vizsgálatot követeltek. Magyarán a politika mélyen belenyúlt az igazságszolgáltatás kompetenciájába, és ebből már Assange is megértette, hogy nincs esélye meegvédeni magát egy koncepciós ügyben

A folytatás meg már teljesen átlátszó hajtóvadászat egy Amerika számára kellemetlen fickó ellen, a mindig készséges angol véreb közreműködésével

Úgyhogy kár fújni a "fejlett nyugati demokrácia" lufit, mert bármikor kidurrantja egy Assange vagy Snowden szintű hekker, nem véletlen a hajtóvadászat ellenük

Libatolvaj takarodj 2013.11.12. 09:23:49

@deruyter: " Mondjuk árnyalja a képet, hogy a svéd hatóságok azért indítottak eljárást, mert voltak feljelentők. Vagy nem kellett volna nekik? "

Ez hazugság. Nem voltak feljelentők. Két nő aki összebeszélt, AZÉRT mentek be a rendőrségre, hogy Assange-ot rávegyék, hogy végezzen HIV és egyéb STD teszteket el saját magán. Ugyanis mint kiderült gumi nélkül baszta őket és megijedtek hogy elkaptak valamit.

Ezért mentek be a rendőrségre, hogy Assange végezzen el egy tesztet, semmi másért. Aztán ahogy részletesen kikérdezték őket a rendőrök, hogy ment a dolog, annak bizonyos részleteiből próbáltak ügyet fabrikálni a svéd hatóságok.

Ahogy már más is megírta az ügyben törvényesen eljáró ügyész ejtette az ügyet, bűncselekmény hiányában. Miután a politika vastagon durván ormótlanul belenyúlt az ügybe, egy felettes ügyész újraindította a már egyszer elbírált ügyet. A jogállamiság nagy példája ez nyilván a te szemedben...

Nevetséges, dróton rángatott "igazságszolgáltatás". Ja és ezzel a hamis váddal évek óta terrorizálják a vádlottat, anélkül hogy a bíróság előtt megvédhetné magát. A mai világban videón keresztül részt vehet bárki a tárgyaláson és Assange többször is elmondta, hogy minden kérdésre válaszol akár videón, akár személyesen a követségen. Ehhez képest a nagy jogállam Svédország valahogy nem siet az ügy lefolytatásával. Ők évek óta hamis vád alatt tartják, a nagy jogállam angolok pedig 60 rendőrrel őrzik a követséget (egy szuverén állam követségét!!), a nap 24 órájában sokmillió fontos költségen.

És itt bukik meg a te jogállamra vonatkozó érvelésed. Hisz nem tudsz egyetlen másik olyan ügyet sem mondani amikor egy piti ügyben többmilliárd forintnak megfelelő összeget költöttek volna egyetlen vádlott még csak nem is elfogására, hanem szemmel tartására.

hjutka 2013.11.13. 17:41:50

@borzimorzi: Nagyon jó!!! Ettől jobban nem lehetett volna megfogalmazni!

reepach 2013.11.27. 10:14:33

@Magyarország jobban teljesít:
" a nagy jobboldali fidesznek zsidó nevű emberek adnak tanácsot a választók megvezetéséhez. "

Zsidó nevű emberek?
Még ha igazad is van (lenne), az ilyen kitételek hiteltelenítik a mondandódat!

reepach 2013.11.27. 10:18:03

@A 9. utas:
"Az ostoba csőcselék nyelvén értenek, nem a kommunikációhoz."
Ostoba csőcselék ti vagytok. Mind a hatan.

reepach 2013.11.27. 10:23:18

@Erő e-meló:
A kémkedés és a hazaárulás mindenhol főbenjáró bűn. Assange meg Snowden örülhet, ha nem éri valami véletlen baleset a CIA által.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.27. 13:11:10

@reepach: Reagáltam valamire. És az sem volt mindegy, hogy kinek.

Mindegy már.

Erő e-meló 2013.11.27. 16:49:44

@reepach:
És a kémkedés a saját polgárok után, a szövetséges kormányfők, politikusok és tisztségviselők után az nem főbenjáró bűn? Pláne ha - amint írod - "véletlen baleset" lehet a következménye, ha illetékeseknek nem tetszik a magatartásuk

reepach 2013.11.27. 17:18:14

@Erő e-meló:
Természetesen a titkosszolgálatok tevékenységéről is meglehetősen lesújtó véleménnyel vagyok.
De szerintem ( lehet, hogy én látom rosszul) ennek ellenére top secret minősítésű államtitkokat nyilvánosságra hozni, és ezzel, végső soron veszélyeztetni az adott állam (és állampoldárainak) biztonságát, semmiképpen nem helyeselhető dolog.

Erő e-meló 2013.11.28. 16:09:05

@reepach:
"ezzel, végső soron veszélyeztetni az adott állam (és állampoldárainak) biztonságát, "

Ha szerinted se elfogadható más államok és polgáraik biztonságát veszélyeztetni titkosszolgálati akciókkal, akkor nem tom minek alapján ítélsz. Mert a nyilvánosságra került adatok legérzékenyebb része pont erről szól

Egyébként nem bizonyították, hogy bárkit is ténylegesen veszélybe sodortak volna az adatok. Másról szól ez a történet: arról a tudathasadásról, hogy milyen lakkozott képet akar láttatni magáról usák bácsi, és milyen amikor azt hiszi, hogy senki nem látja

reepach 2013.11.28. 19:49:07

@Erő e-meló: Nem ítélek, csak kicsit próbáltam árnyalni a képet.
süti beállítások módosítása