Molnár Flóra

Fotelforradalom 2.0

HTML doboz

 

Hot!

A Fidesz egy önmagával és a választókkal meghasonlott párt

2013.01.11. 23:40 Molnár Flóra

A jelenlegi kormánypárt folyamatos önellentmondásban van magával, ami kiváló indikátora a Fidesz elvtelenségének, koncepciótlanságának. Értem én, hogy veszélyben a kétharmad és hogy emiatt minél nagyobb szeletet kell kihasítani a magyar választók tortájából 2014-re, de ami túlzás, az túlzás.

Orbánék kedvenc fizetett fasiszta firkásza, Bayer Zsolti napokban összeöklendezett förmedvénye elsősorban a Jobbikhoz átállt, kevésbé erős attitűdökkel és preferenciákkal rendelkező embereket kívánta megszólítani. Az erős sajtóvisszhangot kiváltó írás hatására azonban  a Fidesz kevésbé radikális hívei azonnali szemöldökráncolásba kezdtek, ezért a párt bedobta az arénába Navracsics "Elhatárolódó" Tibort is, aki a médiában Nobel-békedíjast játszva, hangosan és látványosan ejnye-bejnyézett egyet.

A fideszesek nyilvánvalóan megérezték, hogy rezeg alattuk a léc, és végső kétségbeesésükben minden eszközt bevetve próbálják a magyar társadalom lehető legtöbb rétegét megszólítani. A napokban például a nyugdíjasok orra előtt is elhúzták a mézesmadzagot 13. havi nyugdíj álnéven. Kíváncsi lennék, hogy azt a jelentős számú, épp, hogy választókorúvá cseperedett diákságot, akikkel elég csúnyán kibasztak az elmúlt hónapokban, vajon milyen retorikával akarják majd átcsábítani a sötét oldalra?

Egyértelműen látszik, hogy a Fidesz rövid távokban gondolkodva próbálja megteremteni annak a tökéletes illúzióját, hogy mindenkit képviselnek, pedig Orbánék számára a magyar nép csupán egy eszköz. Eszköz az opportunizmusokhoz, saját, egyéni érdekeik érvényesítéséhez. Sok szeretettel ajánlanám a fideszes vezérkar figyelmébe a klasszik, sokat idézett népi bölcsességet, mely szerint: "Aki sokat markol, keveset fog."

2 komment

Címkék: Fidesz Orbán Viktor Bayer Zsolt Navracsics Tibor jobboldali populizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarflora.blog.hu/api/trackback/id/tr945010655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Josey 2013.01.13. 09:38:16

Azt gondolom, hogy ez a pár sor egy igazán üdítő olvasmány, számomra mindenképpen. Jó azt olvasni, hogy fiatal emberkének milyen markáns véleménye van az életét körülvevő világról. Látja annak árnyas és napos oldalait is. Azt hiszem, hogy a mai helyzet akkor fog a megoldódás (ez szép szó!?) felé fordulni ha a fiatalok is olyan szinten önszerveződnek amiből az érdekképviselet és nem az egyén megvalósítása látszik ki. Talán ha megértik, hogy azok a mondatok, hogy "mi nem akarunk politikát vinni a gondjaink megoldásának folyamatába" igazából nagy szamárság! Hiszen ez maga a politika amikor jövőt befolyásoló álláspontokat és helyzeteket ütköztetnek és megoldást keresnek. Azt elhiszem és talán az lenne a helyénvaló ha ez úgy fogalmazódna meg, hogy -mi a saját politikánkat akarjuk folytatni, köszönjük! beleszólást nem kérünk csak távoli támogatást-. Ha ez a pár sor kicsit nehezen érthető akkor pedig vedd tudomásul, hogy az éjszakai mulatozás és alkoholfogyasztás a hajnali hazamenetellel nem a fiatalok kiváltsága! :-)

Molnár Flóra · http://molnarflora.blog.hu 2013.01.14. 06:01:52

Köszönöm a pozitív visszajelzést, teljesen egyetértek azzal a gondolatmeneteddel, hogy a politika igenis a mindennapjaink része - ha akarjuk, ha nem, és hogy az állampolgároknak meg kell tanulniuk élni a jogaikkal és az érdekérvényesítés fontosságának gondolatával. Később erről önálló poszt formájában tervezek is írni.

A mulatozásért pedig irigyellek, vizsgaidőszakban nagy luxus, pedig sosem árt egy kis vidámság! ;)
süti beállítások módosítása