Molnár Flóra

Fotelforradalom 2.0

HTML doboz

 

Hot!

A Fidesz egy önmagával és a választókkal meghasonlott párt

2013.01.11. 23:40 Molnár Flóra

A jelenlegi kormánypárt folyamatos önellentmondásban van magával, ami kiváló indikátora a Fidesz elvtelenségének, koncepciótlanságának. Értem én, hogy veszélyben a kétharmad és hogy emiatt minél nagyobb szeletet kell kihasítani a magyar választók tortájából 2014-re, de ami túlzás, az túlzás.

Orbánék kedvenc fizetett fasiszta firkásza, Bayer Zsolti napokban összeöklendezett förmedvénye elsősorban a Jobbikhoz átállt, kevésbé erős attitűdökkel és preferenciákkal rendelkező embereket kívánta megszólítani. Az erős sajtóvisszhangot kiváltó írás hatására azonban  a Fidesz kevésbé radikális hívei azonnali szemöldökráncolásba kezdtek, ezért a párt bedobta az arénába Navracsics "Elhatárolódó" Tibort is, aki a médiában Nobel-békedíjast játszva, hangosan és látványosan ejnye-bejnyézett egyet.

A fideszesek nyilvánvalóan megérezték, hogy rezeg alattuk a léc, és végső kétségbeesésükben minden eszközt bevetve próbálják a magyar társadalom lehető legtöbb rétegét megszólítani. A napokban például a nyugdíjasok orra előtt is elhúzták a mézesmadzagot 13. havi nyugdíj álnéven. Kíváncsi lennék, hogy azt a jelentős számú, épp, hogy választókorúvá cseperedett diákságot, akikkel elég csúnyán kibasztak az elmúlt hónapokban, vajon milyen retorikával akarják majd átcsábítani a sötét oldalra?

Egyértelműen látszik, hogy a Fidesz rövid távokban gondolkodva próbálja megteremteni annak a tökéletes illúzióját, hogy mindenkit képviselnek, pedig Orbánék számára a magyar nép csupán egy eszköz. Eszköz az opportunizmusokhoz, saját, egyéni érdekeik érvényesítéséhez. Sok szeretettel ajánlanám a fideszes vezérkar figyelmébe a klasszik, sokat idézett népi bölcsességet, mely szerint: "Aki sokat markol, keveset fog."

2 komment

Címkék: Fidesz Orbán Viktor Bayer Zsolt Navracsics Tibor jobboldali populizmus

süti beállítások módosítása